17. mai – dette bør du som sjåfør tenke på

13.05.2019

Nasjonaldagen for fedrelandet vårt nærmer seg, og vi er klare for å bistå deg dersom du opplever problemer med bilen. Vi i Viking holder alltid åpent og er tilgjengelig døgnet rundt, også på 17. mai. Dette er en dag som driver mange mennesker ut i gatene, og vi minner om å være ekstra forsiktig hvis du skal ut og kjøre bil.

Flere mennesker i gatene krever varsom kjøring

17. mai er en dag som driver mange mennesker ut i gatene, spesielt om været er fint. Årets 17. mai-vær ser ut til å by på både sol og varme i store dele av landet, noe som kommer til å skape folksomme gater store deler av dagen. Farlige situasjoner kan fort oppstå når det er mange mennesker på et sted, der noen er barn, noen er påvirket av alkohol, og noen er uoppmerksomme og tenker ikke over at veiene er trafikkerte.

Selv om mange av veiene i sentrum av byene våre vil være stengt for biltrafikk denne dagen, er det likevel mange områder der trafikken er åpen samtidig som gatene florerer av feirende mennesker. Skal du ut og kjøre bil på nasjonaldagen, er det viktig å være ekstra oppmerksom på menneskene rundt når du kjører. Reguler gjerne farten ned når du kjører forbi områder der det oppholder seg mange i nærheten av veien, slik at det er enklere å få stoppet i tide om noen skulle komme ut i veien.

Sjekk hvilke veier og områder som er stengt for biltrafikk

Husk at det er flere veier og områder i byene våre som er stengt for biltrafikk denne dagen, og at det derfor er begrenset fremkommelighet mange steder. Vi anbefaler deg å sjekke hvilke veier som er stengt og hvor du kan kjøre, før du setter deg i bilen. Dette er for at du skal kunne være oppmerksom på omkjøringer på forhånd og begrense stressnivået og unødvendig trafikk på veier og steder som er stengt for biltrafikken.

Viking sørger for at du kommer deg videre på veien – hele nasjonaldagen

Dersom du skulle være uheldig å få problemer med bilen på vei til eller fra selskap og arrangementer på 17. mai, er vi i Viking tilgjengelig hele døgnet. Vi kommer raskt til stedet du er og forsøker å løse problemet på stedet, slik at du raskt kan komme deg videre og fortsette feiringen. Ta kontakt med oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp direkte på nettsiden vår.