Ta forhåndsregler og kjør forsiktig hjem til Jul!

04.12.2018

Viking ønsker alle sammen en riktig god jul og et godt nytt år. Vi vil at alle skal komme seg trygt hjem til jul. Derfor gir vi deg noen viktige forhåndsregler det er lurt på tenke på, før du legger ut på vinterveiene med en bil fylt opp av familiemedlemmer, deilig julemat og julegaver.

Frost og glatte veier kan skape farlige situasjoner

Ved juletider har vinteren rukket å ta ordentlig tak, og lagt seg godt til rette på veiene våre. Det kan derfor være vanskelige kjøreforhold og glatte veier når du skal kjøre hjem til jul. Sjekk værvarselet i god tid før du skal reise, og prøv å planlegg hjemreisen rundt værforholdene. Er det kuldegrader kan bilen ha is på rutene. Sørg for å skrape bilen helt fri for is, slik at du har full sikt på alle kanter. Dette kan i mange situasjoner være avgjørende.

Start kjøringen hjem i god tid. Høy fart og unødvendige forbikjøringer er ofte det som forårsaker ulykker og utforkjøringer i juletrafikken. Kjør rolig og forsiktig på de glatte veiene, slik at du unngår at bilen sklir på veien og ut i veirenna. Hold god avstand til andre biler på veien. Kjører noen i nær avstand bakfra, kjør til siden og la dem kjøre forbi. Da bevarer du din egen og andres sikkerhet.

Bilbatteriet tåler ikke kulde og kan forårsake motorstopp

Bilbatteriet er ikke glad i kulden, og blir fort svekket om bilen står mye stille i minusgrader. Før du setter deg i bilen og begynner å kjøre hjemover, sjekk at bilbatteriet er i orden. Det lurt å sjekke spenningen på batteriet, samt batterivæsken og utløpsdato. Har bilbatteriet lav spenning, bør det lades opp før du starter å kjøre. Ved å sjekke at batteriet har det fint, kan en unødvendig motorstopp på veien unngås.

God jul fra alle oss i Viking og kjør forsiktig!

Tar du de rette forhåndsreglene før kjøreturen, kan julefeiringen med trygghet starte allerede i bilen på vi hjem. Vi ønsker alle god jul og et godt nytt år. Ta det rolig i juletrafikken og kjør forsiktig.

Skulle uhellet allikevel være ute, er vi klare for å hjelpe dere videre på veien hjem til jul. Ring oss på 06000, og vi kommer raskt til stedet der du er.