Kjør forsiktig i en travel romjul

21.12.2018

Romjulen er en travel tid på norske veier. Det er mange som skal kjøre frem og tilbake til juleselskaper, familiebesøk og andre hendelser. Det er derfor mange biler på veien samtidig, og derfor også viktig å være ekstra oppmerksom og kjøre forsiktig. Statistikken fra fjorårets juletrafikk viser det høyeste antall ulykker og dødsfall i trafikken på flere år.

Dårlig vær og vanskelige kjøreforhold

I tillegg til at det er mange bilister på veiene i romjulen, kan det også være glatte veier og vanskelige kjøreforhold, men også stengte veier og kolonnekjøring. Vi anbefaler å la bilen stå om du ikke trenger den, dersom det er dårlig vær som skaper vanskelige kjøreforhold. Skal du ut og kjører på vanskelig føre, dra i god tid og kjør forsiktig.

Unngå den klassiske julebulken

Spesielt travelt blir det på veien når butikkene åpner igjen etter andre juledag. Da er det mange som skal ut og blant annet handle mat og gjøre diverse ærender. Når du skal parkere bilen på en travel parkeringsplass eller i et parkeringshus, anbefaler vi å rygge inn i parkeringsplassen. På denne måten har du bedre sikt når du skal kjøre ut igjen, og kan derfor unngå den klassiske julebulken som mange opplever i de travle juletidene.

Hold oppmerksomheten på veien, ikke mobilen

Det er forbudt å bruke mobilen når en kjører bil, selv om dette er en regel som brytes daglig, og derfor skaper farlige situasjoner. Du kan ha samtaler på mobilen, under den forutsetningen av at den er plassert i en holder, eller styres ved hjelp av håndfrie løsninger som Bluetooth-tilkobling eller propper med styringsknapper.

Har du ikke håndfrie løsninger og telefonen ringer mens du er ute og kjører, er det viktig å ta noen forhåndsregler. Kjør inn til siden hvis du kjører på en vei det er mulig. Sørg alltid for å ha full oppmerksomhet på veien når du kjører bil. Dette er ekstra viktig med vanskelige kjøreforhold og mye trafikk. Det er bare få sekunder med blikket borte fra veien som skal til, før det kan oppstå farlige situasjoner og ulykker.

Viking står klare til å hjelpe hele julen

Skulle uhellet være ute i julen, er vi i Viking klare til å hjelpe. Kontakt oss på telefon 06000. Vi har døgnåpent hele romjulen, og kommer raskt til stedet du er uansett tid på døgnet. Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år. Kjør forsiktig og ta vare på hverandre i julen.