Hvordan håndterer feilfylling av drivstoff

08.11.2018

Feilfylling av drivstoff på bilen er fort gjort. Tankene er et annet sted og du fyller drivstoff på en ny eller lånt bil av gammel vane fra bilen du vanligvis kjører. Før du vet ordet av det står du der, og bilen foran deg har feil drivstoff på tanken.

Et tips for å unngå feilfylling

Det er ikke så mange tiltak du kan gjøre for å unngå feilfylling på en bil med sikkerhet. Det beste tipset er å ha tankene på riktig plass og alltid dobbeltsjekke om du er usikker på drivstoffet før du starter tankingen. Står du ved pumpa og er usikker på hvilket drivstoff du skal fylle med, kan du sjekke på innsiden av bensinlokket på bilen. Alle nyere biler skal ha oppført informasjon om hvilket drivstoff bilen tar.

Om det ikke er oppgitt informasjon, forhør deg før du fyller. Ved å skrive inn bilnummeret kan du også få informasjon om bilens drivstoff på Transportstyrelsens nettside. Ikke gjett eller følg magefølelsen. Dette kan koste deg dyrt om det blir feil.

Tømming av bil etter feilfylling av drivstoff

Uhellet har skjedd. Hva må gjøres?

Ved feilfylling er det veldig viktig, og i mange tilfeller avgjørende at du ikke starter bilen. Vi i Viking kan fikse dette ved å tømme drivstofftanken på bilen. Har du ikke startet bilen har heller ikke drivstoffet begynt å trekke seg inn i motoren på bilen. Dermed kan betydelige skader unngås.

Har du derimot rukket å kjøre en strekning kan det koste dyrt. Stopp bilen og motoren så fort du oppdager feilen og ring oss med en gang. I noen tilfeller, om det var mer igjen av det gamle drivstoffet på bilen, kan du ha vært heldig og unngått at det feilfylte drivstoffet har rukket og trekke inn i motoren. I andre tilfeller må motoren på bilen gjennom omfattende reparasjoner eller byttes helt. Dette kan ha varierte kostnader basert på skadene, men kan i verste fall komme på om lag 100 000 kr ved betydelige skader.

Har uhellet skjedd er vi alltid tilgjengelig for å bistå deg. Kontakt oss på 06000 hele døgnet, uansett hvor du befinner deg i landet.