Viking EU-Kontroll

EU-kontroll

EU-kontroll er en obligatorisk kontroll. Få bilen EU-godkjent raskt og til en rimelig pris hos Viking:

  • Få nøytral vurdering fra bileksperter.
  • Velg verksted for reparasjoner selv.
  • Velg tidspunkt som passer for deg.
  • Godkjent av Statens vegvesen.

Ordinærpris: kr. 1030,-
Medlemspris: kr. 930,-

EU-kontroll, også kjent som periodisk kjøretøykontroll (PKK) eller EU-godkjenning, er en obligatorisk miljø- og sikkerhetskontroll av alle biler som skal ferdes i veibanen. Hovedhensikten er å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

EU-kontroll består av ca. 150 kontrollpunkter som kan deles i to deler, en trafikksikkerhetsdel og en miljødel. Den første delen sjekkes ting som speil, lys, dekk, hjul, bremser og belter. I neste del måles støy og avgasser.

Viking utfører EU-kontroll etter myndighetenes retningslinjer til en rimlig pris.

Finn ledig tid og bestill time i dag

Sjekk EU-kontroll

Sjekk EU-kontroll

Som bileier er det ditt ansvar å få kjøretøyet EU-kontrollert. Det er opp til deg når du gjennomfører EU-kontrollen så lenge bilen er godkjent innen fristen. Hvis ikke kan den bli avskiltet av myndighetene.

EU-kontroll frist

EU-kontroll frist

Kjøretøy med en tillatt totalvekt under 7500 kg (de fleste personbiler og varebiler) må ha godkjent EU-kontroll innen fire år etter førstegangsregistrering. Deretter skal bilen kontrolleres senest hvert annet år.

EU-kontroll pris

EU-kontroll pris

Hos Viking er ordinærpris for EU-kontroll kr. 1030,- og medlemspris er kr. 930,-. Velg tidspunkt som passer for deg og bestill time i dag.

  • Ordinærpris: Kr. 1030,-
  • Medlemspris: Kr. 930,-

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål og svar om EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll).

Hva skjer hvis jeg glemmer EU-kontrollen?

+

Hvis kjøretøyet ditt ikke er EU-godkjent innen fristen, kjører du ulovlig. Står du oppført som eier av et kjøretøy, er det ditt ansvar å sørge for at det blir godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud, og det kan bli avskiltet dersom du blir stoppet i kontroll.

Hva sjekkes på EU-kontroll?

+

Hovedhensikten med kontrollen er å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Det som sjekkes er derfor ting som påvirker sikkerheten og miljøet. Ting som feks. lys, speil, dekk, hjul, bremser, sikkerhetsbelter, speedometeret, avgasser og støy.

Hva koster EU-kontroll?

+

Hos Viking koster EU-kontroll kun kr. 1030,-. For Viking medlemer koster EU-Kontroll kr. 930,-.

Hvorfor må jeg ta EU-kontroll?

+

EU-kontroll, også kalt periodisk kjøretøykontroll (PKK) eller EU-godkjenning, er en lovpålagt sjekk av bilen. Kontrollordningen ble innført i 1998 som et resultat av EØS-avtalen. Ordningen innebærer at alle biler eldre enn fire år må sjekkes og godkjennes hvert andre år.

Hva skjer hvis EU-kontrollen ikke er godkjent innen fristen?

+

Hvis bilen din ikke er EU-godkjent innen fristen, kjører du ulovlig og bilen kan bli avskiltet av myndighetene. Vi anbefaler derfor at du bestiller EU-kontroll i god tid slik at eventuelle reparasjoner kan foretas og godkjennes i en etterkontroll før fristen går ut.

Bestill EU-kontroll

Finn første ledige tid for EU-kontroll hos din lokale kontrollstasjon.