Salgstest: Test Ved Salg Av Bruktbil

Teknisk kontroll

Skal du kjøpe en eldre bruktbil? Sjekk bilens tekniske tilstand og unngå ubehagelige overraskelser:

  • 100% nøytral dokumentasjon fra Viking.
  • Trygghet ved kjøp av bruktbil.
  • Se nøyaktig hva du får.
  • Senk konfliktnivået.

Ordinærpris: kr. 1975,-
Medlemspris: kr. 1500,-

Når du skal kjøpe en eldre bruktbil er det alltid lurt å finne ut hvilken tilstand bilen er i.

Ved en Teknisk kontroll sjekker vi vitale punkter på bilen for å kunne si noe om bilens tekniske tilstand. Denne testen tar ikke for seg det kosmetiske på bilen, vil gi deg en trygghet om bilens tekniske tilstand. Dette danner et godt grunnlag til å vurdere bilen og gir deg trygget for det du kjøper. Ønsker du en gjennomgang av bilen inkl. det kosmetiske anbefaler vi en Eierskifte kontroll.

Mange tror at når bilen er EU-godkjent har du en fått en statusrapport på hele bilen. En EU-kontroll sier kun om bilen er trafikksikker på kontrolltidspunktet, men sier ikke noe om den generelle tilstanden på biler.

Kan du litte om bil og kan selv gjøre en vurdering av det kosmetiske vil vi anbefale en teknisk kontroll som kan hjelpe til med å unngå ubehagelige overraskelser og konflikter i etterkant.

Finn ledig tid og bestill time i dag

Beskytt deg mot krav og reklamasjoner i ettertid

God dokumentasjon

En bruktbil kan se fin ut på utsiden, men kan ha feil og mangler som ikke er så lett å oppdage ved kun å se på bilen. En dokumentert gjennomgang av bilen vil gi deg trygghet før du skriver en kjøpekontrakt.

Salgstest gir trygghet ved salg av bruktbil

Senk konfliktnivået

Med en Teknisk kontroll av bilen får du godt bilde av bilens tilstand ved kjøpstidspunktet. Dette danner et godt grunnlag til å vurdere bilen, se hva som eventuelt utbedres og bli enige med selger om riktig pris.

Salgstest kan brukes på finn.no med bilannonsen

Tryggere Bilhandel

En bilhandel bør alltid bestå av en kjøpekontrakt, en tilstandsrapport i form av en Eierskifte kontroll, en grundig beskrivelse av bilen fra tidligere eier, dokumentasjon på at bilen er fri for heftelser og en godkjent salgsmelding før pengene overføres til selger.

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål og svar om teknisk kontroll ved kjøp av eldre bruktbil.

Hva er det som sjekkes på en Teknisk kontroll?

+

Ved en teknisk kontroll sjekker vi alle vitale punkter på bilen for å kunne si noe om bilens tekniske tilstand. Punktene som inngår i Teknisk kontroll er blant annet motor, girkasse, bremser, hjuloppheng, styring, batteri, eksosanlegg, lys, rust, lekkasjer og varme- og klimaanlegg, skader på elbilens batteripakke, kabler og kontakter samt diagnosetest av alle bilens funksjoner.

Hva kan jeg reklamere på om det skulle oppstå feil i etterkant?

+

Du har reklamasjonsrett i to år hvis bilen er kjøpt av en privatperson, fem år hvis bilen er kjøpt av en forhandler. Du kan kun klage på feilopplysning, utelatte opplysninger og feil som ikke er en del av bilens vanlige vedlikehold.

Hvor mye koster en Teknisk kontroll?

+

En Teknisk kontroll koster kr. 1975.- inkl. MVA. For Viking medlemer er prisen kr. 1500,-.

Kan jeg kreve at bilen har en tilstandsrapport?

+

Dersom du kjøper bruktbil fra en privatperson er det opp til selgeren om bilen har tilstandsrapport. Hvis bilen ikke har tilstandsrapport kan du tilby deg å betale for en selv. Dersom selger ikke tar imot et slikt tilbud bør du velge en annen bil. Kjøper du bruktbil hos en forhandler, får du normalt en garanti.

Bestill en Teknisk kontroll i dag!

Fyll ut ditt registreringsnummer og se vår kalender for ledige timer for Teknisk kontroll.