Har du låst nøkkelen inne i bilen?

07.08.2019

Det er fort gjort å bli låst ute fra bilen. I Norge rykker vi i Viking ut på om lag 6500 tilfeller av utelåsinger i året. Utelåsing skyldes som oftest at nøkkelen har blitt låst inne i bilen som følge av at sentrallåsesystemet låser bilen automatisk, men forekommer også av at en har mistet nøkkelen. I slike tilfeller vil det komme godt med å ha en reservenøkkel tilgjengelig.

Ta alltid med deg nøkkelen når du forlater bilen

Når du skal forlate bilen, er det viktig å passe på at du alltid tar med deg nøkkelen ut av bilen. Ikke la den bli sittende igjen i tenningen, og ikke ta den ut for så å legge den fra deg i passasjersetet. Da er det fort gjort at den blir liggende igjen. Dersom du har behov for å stoppe på veien for å eksempelvis tørke av frontruta, sjekke noe i bagasjen eller bare ta en beinstrekk, så ta alltid med deg nøkkelen ut om det ikke er noen andre som sitter igjen i bilen. Mange opplever at sentrallåsen låser bilen automatisk, selv om nøkkelen står i tenningen og motoren går. Ta heller med deg nøkkelen og vær på den sikre siden, så minsker du risikoen for å bli låst ute.

Ikke forsøk å bryte deg inn i egen bil

Dersom uhellet er ute og du har låst deg ute av bilen, råder vi deg til å ikke forsøke å bryte deg inn i bilen selv. Et forsøk på å bryte seg inn i bilen kan føre til store skader på låsemekanismen og kabler i bilen, noe som fort kan bli en større kostnad enn forventet. Hvis du befinner deg et sted der det ikke er muligheter for å få låst opp bilen ved å hente reservenøkkel eller noen med en reservenøkkel, bør du tilkalle veihjelp. Da får du folk med riktig og god kompetanse som kan låse opp bilen for deg, uten at det er fare for at det påføres store skader på bilens låsemekanisme.

En tilgjengelig reservenøkkel kan være gull verdt

Vi i Viking råder deg til å alltid ha med deg en reservenøkkel når du skal ut og kjøre bil. Denne kan det være gull verdt å ha tilgang til om uhellet er ute. Pass på at du legger reservenøkkelen på en plass som sørger for at du alltid har den med deg. Dette kan være i en veske, lommebok, i en jakkelomme eller noe annet som det er naturlig at du alltid tar med deg når du forlater bilen. En reservenøkkel har liten nytte om den ligger igjen i bilen om du står på utsiden og vil inn.

Viking hjelper deg om du låser deg ute av bilen

Dersom du skulle være uheldig å låse deg ute av bilen og ikke har mulighet til å få låst opp bilen ved hjelp av en reservenøkkel, hjelper vi i Viking deg med å få låst opp bilen. Ta kontakt med oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp direkte på nettsiden vår, så kommer vi raskt til stedet du er, uansett tid på døgnet.