Dekkskift

Vi kommer dit du er og utfører dekkskift i blant annet Østfold, Oslo og omegn samt andre steder i landet etter etterspørsel. Trenger du nye dekk kan vi også hjelpe deg med dette til konkurransedyktige priser.

Trenger du hjelp med å skifte dekk?

Vi tilbyr kontaktløst dekkskift ved at vi kommer hjem til deg og skifter dekk på bilen din. Eneste du trenger å gjøre er å finne frem nøkler, legge frem dekkene ved bilen på et trygt sted for vår sjåfør så vil du bli kontaktet når vi er i nærheten.

Når vi i Viking utfører arbeidet kontrollerer vi også dekkene for skader, mønsterdybde og om de er riktig for bilen. Om det viser seg at disse bør byttes ut, tilbyr vi nye dekk til konkurransedyktige priser. Vi sørger for korrekt montering der du er, samt bortkjøring av dine gamle dekk.

Dekkskift

  • Vi kommer hjem til deg
  • Unngå kø og ventetid på dekksenterene
  • Raskt, effektivt og rimelig
  • Tilgjengelig i hele landet etter etterspørsel
  • Kvalifisert, faglært og erfarent team
  • Skade og mønsterdybde kontroll

Kontakt oss for pris i ditt område.

Bestill dekkskift

Hva er viktig å tenke på når jeg skal skifte dekk?

Ved dekkskifte er det flere ting det er viktig å tenke på. Nedenfor finner du de viktigste faktorene som bør sjekkes når det er tid for å skifte dekk på bilen.

Dekkenes levetid

Dekkets levetid varierer ut i fra hvor mye du kjører med bilen. Det er derfor viktig å sjekke slitasje på dekkene. Dekkets alder spiller en rolle. Vi anbefaler å bytte vinterdekk når de er ca. 3 år gamle, og sommerdekkene når de er ca. 5 år.

Helårsdekk

Bruk av helårsdekk på norske veier hele året anbefales ikke. Dette er fordi om du bruker piggfrie vinterdekk på sommeren, reduserer du kvaliteten på dekkene dine.

Pålagt mønsterdybde

Statens Vegvesen informerer om at dekkene må ha minimum 3mm mønsterdybde uansett føre i vinterhalvåret. Utenom vinterhalvåret skal mønsterdybden være minimum 1,6 mm.

Ettertrekke bolter

Etter et dekkskiftet er det viktig å ettertrekke boltene etter at du har kjørt bilen ca. 5 mil. Dette er fordi at disse noen ganger kan løsne litt og falle ut etter noen kilometer.

Mail oss her for booking i Oslo og Omegn eller ring Oslo stasjonen på 2219 1011. For resten av landet kontakt oss på 06000 for informasjon om priser og tilbud på dekkskift i ditt område.

Dekkskift ofte stilte spørsmål

Ønsker du mer informasjon eller er det noe mer du lurer på i forbindelse med dekkskift eller hjulskift?

Hvor ofte bør lufttrykket i dekkene sjekkes?

+

Korrekt trykk er viktig for kjøretøyets egenskaper, dekkets levetid og drivstofforbruk. Vårt råd er å sjekke lufttrykket minst en gang per måned og alltid før du legger ut på en lengre tur.

Hvor ofte bør man kjøpe nye dekk?

+

Er du usikker på om du trenger nye dekk? Spør oss så sjekker våre sjåfører dekkets generelle tilstand og etterfyller luft om det skal være nødvendig.

Når skal dekkene skiftes?

+

Piggdekk kan brukes fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag. Det er ingen periode hvor det er pålagt med vinterdekk i Norge. Men alle er pliktig til å kjøre med dekk tilpasset føret. Det vil si at om føret tilsier det, kan piggdekk brukes utenfor disse datoene.

Hvilke datoer gjelder for piggdekk?

+

Piggdekk kan kun brukes mellom 1. november og første mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fra 15.oktober til og med 1.mai.

Hva med piggfrie vinterdekk?

+

Det er ingen tidsfrister knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk utenom vintersesong.

Se alle ofte stilte spørsmål og svar relatert til dekkskift og hjulskift her.

 

Start din dekkskift bestilling!

Vi kommer hjem til deg og skifter dekk på bilen din. Eneste du trenger å gjøre er å finne frem nøkler, legge frem dekkene ved bilen på et trygt sted for vår sjåfør så vil du bli kontaktet når vi er i nærheten. Fyll ut bestillingsskjema under eller kontakt oss på 06000 for informasjon om priser og tilbud på dekkskift i ditt område.