Starthjelp

Er du usikker på hvordan du utfører starthjelp? Kontakt oss! Våre bergere kommer raskt til stedet og sørger for sikker og skånsom start på bilen ved bruk av profesjonelle startboostere samtidig tar vi en kontroll av bilbatteriet.

Starthjelp er i de fleste tilfeller dekket av din kasko eller delkaskoforsikring med 500,- i egenandel. Har du mobilitetsgaranti er starthjelp i de fleste tilfeller dekket – helt uten egenandel. Ring 06000 for spørsmål om dekning i din forsikring eller mobilitetsgaranti.

Er du ikke dekket gjennom forsikring, mobilitetsgaranti eller annet medlemskap kan Viking tilby starthjelp fra kr. 3690,-* – hele døgnet og over hele landet. Prisen gjelder også slep til nærmeste verksted.

*Gjelder i Oslo, store deler av Viken, Bergen, Stavanger/Sandnes, Trondheim, Fredrikstad/Sarpsborg, Drammen, Porsgrunn/Skien, Kristiansand, Ålesund, Tønsberg, Moss, Haugesund, Sandefjord, Arendal, Bodø, Tromsø, Hamar, Halden, Larvik, Kongsberg, Askøy, Molde, Harstad, Gjøvik, Lillehammer, Horten, Jessheim, Ski, Mo i Rana, Kristiansund eller i nærområdet til lokal Vikingstasjon i landet for øvrig. Gjelder ikke på veier med krav til arbeidsvarsling og behov for ekstra materiell.

Årsak til starthjelp

Flatt bilbatteri er den vanligste årsaken til at folk trenger starthjelp til bilen.

Dersom batteriet ikke er helt tomt, kan du få starthjelp av en annen bil ved hjelp av vanlige startkabler. MEN dette må gjøres i riktig rekkefølge og på rett måte.

Utføres starthjelp feil kan dette i verste fall gjøre store skader på elektronikken i bilen eller at batteriet eksploderer. Det er ikke vilkårlig i hvilken rekkefølge du monterer startkablene. Dagens moderne biler er stappfulle av elektronikk.

Fremgangsmåte starthjelp:

  1. Fest kabelklemme på plusspolen på bilen med det tomme batteriet.
  2. Fest kableklemmen fra den samme kabelen til plusspolen på bilen med fullt batteri.
  3. Fest kabelklemmen fra neste startkabel til minuspolen på bilen med fullt batteri.
  4. Fest kabelklemmen fra den samme kabelen til gods i bilen med tomt batteri
  5. Denne kabelklemmen skal festes så langt unna batteriet som mulig. Du kan feste klemmen til et punkt med metallisk kontakt, gjerne en festeskrue for motoren.

Når bilen med tomt batteri har startet skal startkablene fortsatt være tilkoblet en stund til for å utligne spenningsforskjellen mellom det tomme batteriet og det hjelpende batteriet.

NB! Den største faren for å ødelegge elektronikken på bilen er når startkablene skal kobles fra bilene igjen. Demonter startkablene i motsatt rekkefølge.

Behov for nytt bilbatteri?

Har du behov for nytt batteri leverer vi og bytter bilbatteri på stedet, enten du er hjemme eller på jobb. Basert på bilens registreringsnummer avdekker vårt kundesenter på forhånd hvilket batteri som er riktig for din bil. For de biler der vi ikke har rett batteri tilgjengelig må batteriskift forhåndsbestilles. Deretter møter vi opp på avtalt tidspunkt for montering så snart vi har hentet rett batteri – som oftest allerede samme dag.

Les mer om bilbatteri