Utelåsning

Låser du deg ute av bilen, hjelper vi deg slik at du raskt kommer deg videre på veien. Vi bistår deg hele døgnet, uansett hvor du er.

Det er fort gjort å være uheldig og låse seg ute av bilen. Dette skjer ofte ved at nøkkelen låses inne i bilen som følge av at bilens sentrallås låser seg automatisk, eller at en er uheldig og mister bilnøkkelen.

Flest tilfeller av innelåste bilnøkler

Det er ulike årsaker til at en bil kan låse seg selv, uansett om nøkkelen ligger igjen i passasjersetet på bilen, står i tenningen eller mens motoren går. Dette er også ofte årstidsavhengig, da kulden i vintermånedene ofte kan by på problemer med låsen på bilen. Ved å sette deg inn i bilen din sin låsemekanisme, er du bedre forberedt på når du bør være forsiktig med å forlate bilen med nøkkelen inni.

Ikke legg igjen nøkkelen i bilen og ha alltid en reservenøkkel tilgjengelig

For å unngå eller minimere risikoen for å bli låst ute av bilen din, råder vi deg til å alltid ta med deg nøkkelen ut av bilen, uansett om det kun er for et par minutter eller lenger. Vi anbefaler også å alltid ha med deg en reservenøkkel som du har tilgjengelig til enhver tid, slik at du kan få låst opp bilen igjen om den skulle låse seg med nøkkelen inni. Unngå å legge denne i hanskerommet, da den har liten nytte der inne om bilen låser deg ute.

Dersom du har mistet nøkkelen, må ny nøkkel bestilles og kjøpes hos merkeforhandleren din. Dette kan i noen tilfeller ta tid. Å få låst opp bilen med hjelp fra oss i Viking Redningstjeneste er en enkel sak, men om du har mistet nøkkelen og ikke har tilgang på en reservenøkkel får du ikke startet bilen før du har fått tilsendt en ny. Du bør også derfor alltid sørge for å ha en reservenøkkel til bilen din.

Har du behov for bistand med å låse opp bilen?

Dersom uhellet skulle være ute, står vi i Viking klare til å hjelpe deg. Våre bilbergere har god kompetanse og erfaring med bistand for å få opp låste bildører. Dersom vi av ulike årsaker ikke får låst opp bilen på stedet, sørger vi for å få tauet bilen til nærmeste verksted. Med riktig kompetanse blir låsen på bilen behandlet på en skånsom måte og åpnet uten risiko for skader på bilens låsemekanisme. Ta kontakt med oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp direkte på nettsiden vår, så kommer vi dit du er, uansett tid på døgnet.

Låst deg ute av bilen?

Våre bilbergere har god kompetanse og erfaring med bistand for å få opp låste bildører. Ring 06000 eller bestill hjelp på nett.