Ta det rolig på veien hjem fra sommerferie

22.07.2019

Sommerens fellesferie nærmer seg slutten og i forbindelse med dette er det mange som skal kjøre hjem fra flyplasser, hytter og bilferier. Med mange biler på veiene kan det fort danne seg køer og mye trafikk spesielt inn til byene våre. Da er det viktig å bevare roen og ikke stresse, slik at en unngår at det oppstår farlige situasjoner.

Ikke la trafikk og andre bilister stresse deg på vei hjem

Nå som sommerferien går mot slutten og du skal begynne å tenke på hjemreisen, er det viktig å være forberedt på at du ikke er den eneste som skal hjem fra ferie. Det er en økning av trafikkulykker i sommermånedene, og dette inkluderer også hjemfarten. Mange av trafikkulykkene skjer som følge av stress på veien, ved at folk tar flere sjanser med farlige forbikjøringer og ikke følger trafikkbildet for å komme raskere frem.

Ved å gå inn med en forventning om at det er mye trafikk og køer på veiene hjem, holdes stressnivået nede og du blir ikke overrasket over at hjemreisen fort kan ta noe lengre tid enn antatt. Regn derfor med ekstra god tid, dersom du ønsker å være hjemme innenfor en viss tid. Vi anbefaler å følge med på trafikkmeldingene, slik at du er oppdatert og får en oversikt over hvor det er mye kø, der det kan ha skjedd en ulykke som skaper kø, eller der det er lagt opp til omkjøringer.

Unngå å utføre farlige forbikjøringer og følg med på trafikken

Det er mange biler på veiene, spesielt inn til byene våre, og det er her en ofte må regne med å bli stående i kø før en kommer helt hjem. Tenk over at en ikke kommer fortere hjem selv om en stresser, og du sparer lite tid på å kjøre forbi en eller to biler på veien. Det er bedre å heller komme hjem noen minutter senere, enn å risikere å havne i en bilulykke. Slik bevarer du egen og andres sikkerhet på veien.

Vi i Viking står klare til å hjelpe

Vi i Viking står klare til å hjelpe deg døgnet rundt på tampen av sommeren. Dersom du skulle være uheldig å få problemer med bilen på vei hjem fra ferie, er vi like i nærheten, slik at du raskt kan komme deg trygt videre og hjem. Ta kontakt med oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp direkte på nettsiden vår.