Oljepåfyll

Motoroljen må sjekkes ofte! Trenger du hjelp, ring oss så hjelper vi deg videre.

Dersom du trenger etterfylling av olje har Viking sine servicebiler alltid med godkjent olje for etterfylling av din bil. Vi sjekker gjerne dette også når vi først er ute og hjelper deg.

Motoroljen må sjekkes ofte – også på nyere biler

De fleste nyere biler har en syntetisk olje som klarer seg bedre gjennom vinterhalvåret enn tidligere motorolje. Nybileiere følger som regel serviceintervallene, som tar seg av de nødvendige oljeskiftene. Har du der imot en bil som er åtte-ti år eller eldre, har du kanskje begynt å ta litt lettere på den faste servicen og da er vårt råd er å peile oljen regelmessig, gjerne legge inn en vane at man sjekker dette samtidig med bilvasken. Det er ikke uvanlig at en ny bil kan bruke 0,5 liter i løpet av 1000 kilometer.

Olje som ikke blir byttet på årevis, og som i tillegg kanskje er billig, gjør motoren bare vondt. Den får tungt for å starte og slites mer når den går. Det er viktig at det blir utført service på bilen etter fabrikantens anbefaling for å unngå unødvendige problemer med bilen gjennom vinteren. Informasjon om når bilen skal ha service står i instruksjonsbilen til bilen.

Slik sjekker og etterfyller du oljen

  1. Parker på et plant underlag, slå av motoren, og vent i 3-4 minutter slik at oljen får tid til å renne ned i bunnpannen.
  2. Finn peilepinnen, trekk den ut, tørk av den, sett den inn igjen, og ta den ut for avlesing.
  3. Hvis den er mindre enn maksimum, se instruksjonsboken for bilen for å finne ut hvor mye du bør etterfylle. Ofte er det ca 1 liter oljemengde mellom minimum og maksimum nivå.
  4. Ta av påfyllingslokket for olje fra motoren, fyll på riktig mengde olje, og sett lokket på igjen.
  5. Vent 60 sekunder så oljen får tid til å renne ned i motoren, og dypp peilepinnen på nytt for å sjekke det nye nivå Etterfyll mer olje om nødvendig, og sett påfyllingslokket på igjen

 

Den riktige oljen

Når du skal skifte olje er det ekstremt viktig å overholde din bils smøreintervaller og at du benytter en olje med riktige godkjennelser og normer. Det du må sjekke i instruksjonsboken er om du skal bruke Longlife, Longtech, fullsyntetisk, delsyntetisk eller en helt alminnelig og gammeldags, mineralsk motorolje.  Når du skal kjøpe olje må du ikke glemme å også kjøpe oljefilter og ny pakning til tappepluggen.