Pluggsett

Ved punktering av dekket på kjøretøyet ditt, kan et pluggsett med tilstrekkelig kapasitet reparere skaden slik at du kommer deg videre på veien.

Har du et punktert dekk der en skarp gjenstand som eksempelvis en skrue, spiker, glass eller stein har trengt seg inn i dekket, kan et optimalt pluggsett være nyttig å ha med seg i bilen, slik at du raskt kan komme deg videre på veien.

To vanlige typer pluggsett

Det er gjerne to ulike typer pluggsett en har tilgjengelig i bilen, som også fås kjøpt på bensinstasjoner. Et reparasjonssett på flaske, og et med egen kompressor. Fordelen og ulempen med disse to settene er at settet på flaske i mange tilfeller ikke har god nok kapasitet til å gi nok trykkluft til å fylle opp dekket med nok luft igjen. Dette kommer an på hvor stor lekkasjen er og hvor mye luft som har lekket fra dekket. Fordelen med repareasjonssettet som er utstyrt med en egen kompressor, er at her har du mulighet til å styre lufttrykket selv, slik at du får fylt opp nok luft i dekket igjen.

Slik bruker du pluggsett

Når du skal reparere en punktering med et pluggsett, er det viktig å parkere bilen slik at ventilen på dekket står opp. Med dette er det enklere for deg å få inn tettemiddelet. Dersom gjenstanden som forårsaket punkteringen står igjen i dekket, ikke dra den ut. Dette er fordi om du drar ut gjenstanden, vil du få en større lekkasje, og tettemiddelet vil kanskje ikke fungere like optimalt som det ville gjort i første omgang. Lar du gjenstanden stå, får du en mindre lekkasje i dekket, og det er enklere å tette den.

Se videoen nedenfor, der en av våre dyktige bergere viser de ulike pluggsettene. Har du noen spørsmål, kan du ringe til oss i Viking på telefon 06000, så hjelper vi deg videre.