Starthjelp

Har du problemer med å få start på bilen? Det kan skyldes at bilbatteriet er flatt eller dødt. Ta kontakt med oss for starthjelp - uansett hvor du befinner deg og tid på døgnet.

Er du usikker på hvordan du selv skal få start på bilen din? Våre bergere kommer raskt til stedet og sørger for sikker og skånsom start på bilen ved bruk av profesjonelle startboostere. Mens vi er der, utfører vi også en kontroll av bilbatteriet for å sikre at det er i god stand.

Vil ikke bilen starte?

Problemer med bilbatteriet er en av de vanligste årsakene til at man har behov for veihjelp.

Det er flere grunner til at bilbatteriet enten er flatt eller helt dødt. Blant annet kulde, at lysene på bilen ikke har blitt slått av, eller at bilen har blitt stående lenge uten bruk.

Uansett er det ingen god følelse å sette seg inn i bilen, vri om nøkkelen og den eneste lyden som kommer er et stønn fra motoren som ikke klarer å starte.

Hvis det kun er flatt, kan du få start på bilen igjen ved å benytte startkabler eller en startbooster. Ved bruk av dette, er det imidlertid ekstremt viktig å følge korrekt fremgangsmåte for å ikke skade batteriet og for å bevare sikkerheten.

Et forsøk på å få start på bilen med feil fremgangsmåte kan føre til alvorlige skader på bilens elektronikk, og i verste fall føre til at bilbatteriet eksploderer.

Er du ikke helt sikker på hvordan du skal gjøre det, anbefaler vi deg heller å ringe oss på 06000 oss for profesjonell starthjelp på bilen.

Pris starthjelp

Starthjelp fra oss i Viking Redningstjeneste er i de fleste tilfeller dekket av din kasko- eller delkaskoforsikring med kr 500,- i egenandel. Har du mobilitetsgaranti er det i de fleste tilfeller dekket – helt uten egenandel. Har du spørsmål om dekning i din forsikring eller bilens mobilitetsgaranti, kan du alltid ringe oss på telefon 06000.

Dersom du ikke er dekket gjennom forsikring, mobilitetsgaranti eller annet medlemskap, kan vi tilby starthjelp fra kr. 3690,-*. Prisen gjelder også tauing til nærmeste verksted, dersom det er nødvendig.

*Gjelder i Oslo, store deler av Viken, Bergen, Stavanger/Sandnes, Trondheim, Fredrikstad/Sarpsborg, Drammen, Porsgrunn/Skien, Kristiansand, Ålesund, Tønsberg, Moss, Haugesund, Sandefjord, Arendal, Bodø, Tromsø, Hamar, Halden, Larvik, Kongsberg, Askøy, Molde, Harstad, Gjøvik, Lillehammer, Horten, Jessheim, Ski, Mo i Rana, Kristiansund eller i nærområdet til lokal Vikingstasjon i landet for øvrig. Gjelder ikke på veier med krav til arbeidsvarsling og behov for ekstra materiell.

Starthjelp 24/7 – hvor som helst i landet

Starthjelp

Å bli stående fast med et flatt batteri kommer sjeldent på et beleilig tidspunkt. Det er fort gjort å bli stresset og man blir forsinket til der man gjerne heller skulle vært.

Vi i Viking Redningstjeneste gjør vårt ytterste for å kunne tilby deg som bileier, rask og profesjonell hjelp til enhver tid, uansett hvor du befinner deg. Har du behov for starthjelp, trenger du bare å ta kontakt med oss, så tar vi oss av resten.

  • Ring oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp på nettsiden vår.
  • Våre ansatte ved kundeservice som tar imot henvendelsen vil bekrefte din lokasjon, biltype og annen nødvendig informasjon.
  • En av våre servicebiler kommer til stedet du befinner deg innen kort tid.
  • Våre erfarne bergere vil kontrollere bilbatteriet for å kartlegge hvilken tilstand det er i, og om det er behov for å bytte det ut.
  • Dersom bilbatteriet ikke trengs å byttes ut, vil bergeren sikkert og skånsomt få start på bilen med en profesjonell startbooster.
  • Etter kort tid er bilen klar, og du kan trygt og raskt komme deg videre på veien.

La oss hjelpe deg med sikker og trygg start når bilbatteriet av ulike årsaker har blitt flatt, slik at du trygt og raskt kan komme deg videre på veien.

Bestill starthjelp

Hvordan Bruke Startkabler

Gjør det selv: startkabler, startbooster og batterilader

Du kan selv utføre starthjelp ved bruk av startkabler, startbooster eller en bilbatterilader, men det er svært viktig at det utføres i riktig rekkefølge og på rett måte. Slik gjøres det:

Ofte stilte spørsmål

Ønsker du mer informasjon eller er det noe mer du lurer på i forbindelse med starthjelp og hvordan du skal håndtere situasjonen?

Hva koster starthjelp?

+

Har du mobilitetsgaranti er starthjelp i de fleste tilfeller dekket – helt uten egenandel.

Hvis du har kasko- eller delkaskoforsikring er starthjelp vanligvis dekket med kr 500,- i egenandel.

Er du ikke dekket gjennom mobilitetsgaranti, forsikring eller annet medlemskap kan Viking tilby starthjelp fra kr. 3690,-* – hele døgnet og over hele landet.

Les mer om starthjelp priser her.

Er starthjelp inkludert i Viking medlemskapet mitt?

+

Ja. Starthjelp og reparasjon på stedet ved driftsstans er inkludert i ditt Viking medlemskap.

Får jeg hjelp selv om jeg ikke er Viking Medlem?

+

Du trenger ikke være medlem for å bestille starthjelp hos Viking. Vi hjelper deg 24/7 – hvor som helst i landet uansett forsikring, mobilitetsgaranti eller medlemskap.

Hvorfor har bilen stoppet?

+

Det kan være flere grunner til at bilen din har stoppet, men flatt bilbatteri er den vanligste årsaken til at folk trenger starthjelp. Ring oss på 06000 så kartlegger vi problemet og finner en løsning.

Kan jeg kjøpe nytt bilbatteri fra Viking?

+

Har du behov for nytt batteri leverer vi og bytter dette på stedet, enten du er hjemme eller på jobb. Basert på bilens registreringsnummer avdekker vårt kundesenter på forhånd hvilket batteri som er riktig for din bil. For de biler der vi ikke har riktig batteri tilgjengelig, må skift forhåndsbestilles. Deretter møter vi opp på avtalt tidspunkt for montering så snart vi har hentet riktig batteri til bilen din – som oftest allerede samme dag. Bestill nytt bilbatteri her.

Se alle ofte stilte spørsmål og svar relatert til starthjelp her.

Trenger du starthjelp?

Våre bergere er erfarne og trente i bruk av den nyeste starthjelp-teknologien som våre servicebiler er utstyrt med. Unngå å risikere personskader eller skader bilens elektronikk hvis du er usikker på hvordan du selv skal håndtere situasjonen. La oss i stedet raskt og trygt teste batteriet, og få start på bilen med startbooster eller bytte ut batteriet hvis nødvendig. Ring oss på 06000!