Har du fått motorstopp? Dette gjør du!

06.11.2018

Daglig opplever hundrevis av nordmenn problemer med bilen, enten langs veien eller hjemme. Det kan være mange årsaker til en motorstopp, og det er vanskelig å forebygge. Ved motorstopp står Viking alltid klare for å hjelpe, slik at du raskt kommer deg videre på veien.

Dette gjør du om du har fått motorstopp langs veien:

  • Forhold deg rolig og forsøk å parker bilen så langt ut av veibanen som mulig. Sett på varselblink.
  • Står bilen i veibanen, sørg for at alle bilens passasjerer og forbipasserende ikke utsettes for fare.
  • Ta på deg en refleksvest, og sikre området med varseltrekant øyeblikkelig etter stans.
  • Ring Viking på 06000.
  • Oppgi informasjon om plasseringen til bilen din.
  • Viking kommer raskt til stedet og hjelper deg videre.

Opplever du motorstopp på bilen hjemme, kan du kontakte oss, så kommer vi hjem til deg og hjelper deg med å få start på bilen.

 

Kan ikke garantere å unngå motorstopp

Uansett hvor mange forebyggende tiltak som gjøres, garanteres det ikke å unngå motorstopp. Vintermånedene er høytiden for motorstopp, da bilbatteriet sjeldent trives i kulde og minusgrader over lenger tid. Ofte er starthjelp med startkabler fra en annen bil nok til å fikse dette problemet.

Når bilen står stille i kulden, reduseres batteriets effekt. Dette gjør at du kan ende opp med en bil som ikke vil starte. Et enkelt og forebyggende tiltak for å unngå motorstopp forårsaket av flatt bilbatteri, er å jevnlig lade bilbatteriet, samt sjekke batterivæsken før du begynner å kjøre. I vintersesongen har bilbatteriet også lett for å bli tildekket av skitt. Dette øker også sannsynligheten for motorstopp. Sørg derfor for å rengjøre batteriet jevnlig.

Et annet viktig, forebyggende tiltak for å unngå unødvendig motorstopp, er å jevnlig sjekke at motoren har nok olje. Uten riktig mengde olje, kan det forårsake betydelige skader på bilmotoren din.

Ved motorstopp hjelper Viking deg videre på veien

Hvis du har fått motorstopp og trenger hjelp, kontakt oss direkte på 06000 eller bestill veihjelp på nett. Vi finner årsaken til motorstoppen, og forsøker å løse problemet på stedet, slik at du raskt kan komme deg videre på veien. Dersom motorstoppen er forårsaket av større, krevende problemer, frakter vi bilen din til nærmeste verksted.