Introduksjon:

Det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi innheter om deg, og at du er trygg på at vi vil sørge for en forsvarlig og lovlig behandling av dine opplysninger.
Denne personvernerklæringen forteller hvordan Viking samler inn og bruker personopplysninger.

Vi bruker cookies/informasjonskapsler på vår nettside. Forutsatt at disse ikke er strengt nødvendige for at nettsiden eller våre tjenester skal fungere, vil vi alltid be deg om samtykke før vi legger cookies/informasjonskaplser i nettleseren din.
Vår nettside inneholder et personvernssenter som påvirker hvordan vi behandler dine personlige data og cookies. Ved å bruke personvernssenteret, kan du selv styre hvordan du ønsker at vi skal behandle dine personopplysninger.

Hvem er behandlingsansvarlig:

Viking Redningstjeneste AS, ved administrerende direktør, er ansvarlig for behandlingen av opplysninger som kan knyttes til deg som privatperson.

Hva er formålet:

Opplysningene som innhentes om deg benyttes til tekniske, analytiske, lovpålagte, markedsførings- og kunderelaterte formål.

  • For å oppfylle avtaler med kunder og våre brukere, herunder levere de tjenester som forespørres og administrere kunde- eller brukerforholdet
  • For å kunne forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold, samler og analyserer vi data om din og andre brukeres atferd.
  • For å kunne gi deg relevante tilbud, tilpasset innhold i andre kanaler og annonsenettverk, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.
  • Kunne komme i kontakt med deg i forbindelse med tilbud eller markedsføring av våre produkter eller tjenester.

Hva er det rettslige grunnlaget?

Dersom du bestiller oppdrag via vår hjemmeside, telefon eller andre bestillingskanaler, er det rettslige grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger følgende:

  • Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale der du som kunde er part.

(Personvernforordningens Artikkel 6, 1, bokstav b)

Dersom du benytter vår hjemmeside, er det rettslige grunnlaget for behandling av dine personopplysninger følgende:

  • Ditt samtykke

(Personvernforordningens Artikkel 6, 1, bokstav a)

Hvilke personopplysninger behandles?

For full oversikt over hvilke data og alle cookies vi behandler se «Utleveres opplysningene til tredjeparter?». Ellers er her eksempler på andre personopplysninger vi behandler.

  • Navn/etternavn
  • Adresse
  • Postnummer
  • Poststed
  • Telefonnummer
  • E-post
  • Kjøretøyopplysninger slik som registreringsnummer, bilmerke, modell, service og andre kjennetegn for kjøretøyet
  • Kjørekortopplysninger
  • Opplysninger om driftsstans, uhell, ulykker eller andre hendelser, slik som sted, tid og beskrivelser av hendelser
  • Forsikringsopplysninger
  • Lydlogger/ opptak av samtaler med kunde og kundebehandler
  • I enkelte tilfeller registreres tilsvarende opplysninger også for fører/ rekvirent eller bileiers reisefølge, der det er nødvendig, som for eksempel ved bestilling av hjemreise.
  • Samtykker
  • Formål
  • Meldinger
  • Kilde for henvendelse
  • IP-adresser

Hvor hentes opplysningene fra?

Når du er direkte kunde av Viking eller kunde hos en av Vikings samarbeidspartnere innhentes personopplysninger om deg i hovedsak fra deg selv, men også fra våre samarbeidspartnere og offentlige registre.

Når du besøker nettsiden vår registrerer vi informasjon om deg og din aktivitet i en såkalt cookie/ informasjonskapsel, og i noen tilfeller IP-adressen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres i internminnet til nettleseren din. Du kan lese mer om vår Cookie policy her.

Videre innhenter og lagrer vi opplysninger fra eventuelle bestillings- og kontaktskjemaer du selv fyller ut.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Det er frivillig å avgi personopplysninger til oss, og du har ingen plikt til å oppgi personopplysninger, med mindre disse er nødvendige for at Viking skal kunne utføre den assistansen du har bedt om. Skal vi kunne håndtere deg som kunde eller bruker av våre tjenester, og holde deg orientert om våre tjenester og produkter, har vi behov for å innhente og lagre visse opplysninger om deg.

Første gang du besøker vår nettside vil du få muligheten til å godkjenne eller avvise bruken av ikke-nødvendige cookies/informasjonskapsler.

Utleveres opplysningene til tredjeparter?

For å gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår, samt relevant markedsføring i andre kanaler som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart. Ved kampanjer kan vi i tilfeller også dele E-post eller telefonnummer med mediebyrået vårt, Semway Norge AS. Dette fordrer at vi har hentet inn samtykke på at det kan brukes til det formålet i forkant.

Nedenfor finner du en oversikt over alle tredjeparts – cookies / informasjonskapsler brukt på denne nettsiden, hvilke data de samler inn og formålet med dem.

Google Analytics

Data som samles:

Anonym: Annonsevisninger, analyse, nettleserinformasjon, cookiedata, dato/ klokkeslett, demografisk data, maskinvare/ programtype, internett-leverandør, interaksjonsdata, sidevisninger.

Ikke-anonym: IP-adresser, Unik enhet, søkehistorikk, lokasjonsbasert data.

Formål:

Disse informasjonskapslene brukes til å hjelpe oss med å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt ved å gi informasjon om de besøkte områdene, tiden og eventuelle problemer som oppstod, for eksempel feilmeldinger. Dette hjelper oss med å forbedre ytelsen til våre nettsider. For mer informasjon, besøk Google Analytic

Doubleclick

Data som samles:

Anonym: annonsevisninger, analyse, nettleserinformasjon, cookiedata, demografisk data, maskinvare/ programvaretype, internett-leverandør, interaksjonsdata, sidevisninger.

Ikke-anonym: IP-adresser, Unik enhet, søkehistorikk, lokasjonsbasert data.

Formål:

Disse informasjonskapslene brukes til å levere relevante annonser, samt forstå hvordan du engasjerer seg i våre digitale annonseringskampanjer. De tillater oss å forstå og evaluere klikk på annonsene våre, slik at vi kan forbedre kampanjer og nettsiden vår.

Les mer her: Google

Facebook for developers

Data som samles:

Anonym: annonsevisninger, analyse, nettleserinformasjon, informasjonskapsler, dato/ klokkeslett, demografisk data, maskinvare/ programvaretype, internettleverandøren, interaksjonsdata, sidevisninger.

Ikke-anonym: Navn, Adresse, telefonnummer, e-post, innlogging, unik enhet.

Formål:

Disse informasjonskapslene brukes til å levere relevante annonser, forstå hvordan du engasjerer seg i våre digitale annonseringskampanjer samt forstå hvordan du beveger deg mellom vår nettside og Facebook. De tillater oss å forstå og evaluere klikk på annonsene våre, slik at vi kan forbedre kampanjer og nettsiden vår.

Les mer her: Facebook

AdForm

Data som samles:

Anonym: annonsevisninger, analyse, nettleserinformasjon, cookiedata, dato/ klokkeslett, demografisk data, maskinvare/ programtype, internett-leverandør, interaksjonsdata, sidevisninger.

Ikke-anonym: IP-adresser, Unik enhet, søkehistorikk, lokasjonsbasert data.

Formål:

Disse informasjonskapslene brukes til å hjelpe oss med å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt ved å gi informasjon om de besøkte områdene, tiden og eventuelle problemer som oppstod, for eksempel feilmeldinger. Dette hjelper oss med å forbedre ytelsen til våre nettsider. For mer informasjon, besøk.

Les mer her: Adform

Bing Ads

Data som samles:

Anonym: annonsevisninger, analyse, nettleserinformasjon, cookiedata, demografisk data, maskinvare/ programvaretype, internett-leverandør, interaksjonsdata, sidevisninger.

Ikke-anonym: IP-adresser, Unik enhet, søkehistorikk, lokasjonsbasert data

Formål:

Disse informasjonskapslene tillater oss å forstå og evaluere klikk på annonsene våre, slik at vi kan forbedre kampanjer og nettsiden vår.

Les mer her: Bing Ads

Zopim

Data som samles:

Anonym: Antall chats, tid bruk, samtalelogg

Ikke anonym: Ved opprettelse av en henvendelse: Epost, navn evt. Informasjon fra Facebook.

Formål:

Disse informasjonskapslene brukes til å forstå og evaluere hvordan chatten på nettsiden brukes.

Les mer her: Zopim

AppNexus

Data som samles:

Anonym: Analytics, nettleser, cookie data, demografi, hardware/software type, interaksjonsdata, sidevisninger.

Ikke anonym: IP adresse, lokasjon, klikkstrøm, enhets ID, klient

Formål:

AppNexus er en skybasert programvareplattform som muliggjør og optimaliserer programmatisk annonsering

Les mer her: Appnexus

 

Vikings underleverandører får tilgang til opplysninger som kreves for å løse oppdraget, og

Vikings avtalepartnere får tilgang til sine kunders opplysninger, iht. blant annet regnskapslov.

Viking leverer også anonymiserte statistikker til sine avtalepartnere.

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Viking arkiverer opplysninger om deg som er nødvendige for at vi skal utføre de tjenestene vi har forpliktet oss til å utføre for deg, og vi sletter dine personlige opplysninger og eventuelle innsendte dokumenter i saken når behovet for arkivering opphører, eller innenfor de tidsrammer som lovgivningen pålegger med hensyn til sletting.

Dette gjelder alle opplysninger registret på personnivå uansett hvordan disse har blitt registret i våre systemer.

Ellers gjelder følgende:

Kontaktpunkt Lagres Lagringstid
Bestill veihjelp via nettside, telefon eller app. Database i WordPress , VIS ( Vikings interne ordrehåndteringssystem og mail Om ikke et kundeforhold blir opprettet slettes dette innen 12 mnd
Lydlogg I telefonsystemet, Purecloud Maks 6 mnd.
Kontakt Database i WordPress og mail Om ikke et kundeforhold blir opprettet slettes dette innen 12 mnd
Kontaktskjema Database i WordPress og mail Om ikke et kundeforhold blir opprettet slettes dette innen 12 mnd
Alle tredjepartscookies 12 mnd

 

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger, såfremt dette ikke kommer i konflikt med norsk lov. Dersom du mener at opplysningene om deg er feilaktige, kan du kreve begrenset behandling den perioden det tar å undersøke opplysningene.

Du kan lese mer om innholdet i dine rettigheter på Datatilsynets nettside:

www.datatilsynet.no

Spørsmål eller anmodninger om innsyn i opplysninger som er registrert om deg eller utøvelse av andre rettigheter, kan rettes til vår kontaktperson under.

For å ta i bruk dine rettigheter bes du om å sende en epost til vår kontaktperson. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake eventuelle samtykker til behandling av dine personopplysninger. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med vår kontaktperson (se kontaktdetaljer under).

Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med regelverket kan du også rette en klage til Datatilsynet (post@datatilsynet.no).

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider:

www.datatilsynet.no.

Hvordan sikres opplysningene?

Data lagres på sikre servere som tilfredsstiller standardkrav til IT-sikkerhet. Tilgang til personopplysninger er regulert og begrenset til våre medarbeidere og samarbeidspartnere som har behov. De som har tilgang har signert taushetserklæring,

Når du kommuniserer med oss via våre nettsider er all kommunikasjon basert på SSL. Secure Sockets Layer (SSL) er kryptografiske protokoller som gjør at all kommunikasjon via nettsiden er sikker. Opplysningene du eventuelt legger igjen vil bli lagret på sikre servere bak en brannmur som ivaretar våre krav til sikkerhet.

Kontaktinformasjon:

Kundens navn: Viking Redningstjeneste AS,

Adresse: Postboks 138, 1325 Lysaker

Org. nr.: 991 651 543

 

Navn på behandlingsansvarlig: Hege Wirstad

E-post til behandlingsansvarlig: hwi@vikingredning.no

Telefonnummer til behandlingsansvarlig: 22 08 60 20

 

Ønsker du å bli slettet fra vår database? Last ned vår sletterekvisisjon her.