Motorstopp

Viking står klar til å hjelpe deg med motorstopp døgnet rundt, hvor som helst og uansett hvilket kjøretøy du har.

Det er en rekke årsaker til at man får motorstopp. Hver dag opplever mange problemer med bilen sin, og mange av disse problemene kan føre til at du blir stående. Mange faktorer spiller inn, og det er derfor så å si umulig å forebygge.

Har du fått motorstopp?

Bare ta det med ro. Kontakt oss på 06000 eller bestill på nett. Vi finner årsaken og hjelper deg, så du kan kjøre videre igjen. Vi prøver alltid å løse problemet langs veien, men hjelper deg også til verksted dersom det trengs.

Motorstopp På Veien

Motorstopp når du kjører bilen

Problemer under kjørsel kan være stressende. Det er også viktig at du følger visse forholdsregler når det skjer. Dette både med tanke på din egen og andres sikkerhet, for at trafikken skal fortsette å gå smidig og for at det skal bli lett for redderne å gjøre jobben sin.

Dette skal du gjøre:

  • Prøv å få bilen så langt ut på høyre skulder som mulig
  • Begynn straks du merker at bilen mister kraft
  • Ikke opphold deg i bilen mens du venter på oss
  • Opphold deg heller i trygg avstand fra veibanen
  • Hvis venstre skulder: Gå ut av bilen og over autovernet
  • Ring Viking på 06000 eller bestill på nett
  • Viking kommer raskt til stedet og hjelper deg videre
Bestill veihjelp
Motorstopp Hjemme

Motorstopp når du starter bilen

Vi kan snakke om to ulike former for motorstopp. Den andre typen skjer før man i det hele tatt har startet. Her er det heller snakk om at motoren ikke fungerer som den pleier. Viking Redningstjeneste hjelper deg selvsagt i begge tilfeller.

Ofte stilte spørsmål

Hva er vanlige årsaker til motorstopp?

+

Det er mye som kan føre til problemer, både underveis og ved start. Om vinteren blir det enda flere. Belastningen er større om vinteren, og kulde kan dessuten påvirke ditt bilbatteri.

Hva slags vedlikehold er viktig?

+

Hold bilbatteriet rent og sikre god ventilasjon. Hvis ikke kan det bygge seg opp fukt og skitt, som kan skape små elektriske strømmer som øker utladingen. Du bør også lade jevnlig, spesielt om vinteren.

Sørg også for at du sjekker oljen. Er det nok olje, og er denne tilpasset din bil? Ny olje som smører godt er lurt. Oljen kjøler ned motoren og leder varme bort fra viktige deler av den.

Hvor ofte bør jeg lade bilbatteriet?

+

Batteriet kan fryse om vinteren – så husk å lade i hvert fall et par ganger. Sjekk at spenningen ikke er for lav. Den skal ikke under 12,4 volt før du lader.

Hvordan unngår jeg motorstopp?

+

Uansett hvor mange forebyggende tiltak som gjøres, garanteres det ikke å unngå motorstopp. Vintermånedene er høytiden for motorstopp, da bilbatteriet sjeldent trives i kulde og minusgrader over lenger tid. Ofte er starthjelp med startkabler fra en annen bil nok til å fikse dette problemet.

La oss hjelpe deg i gang!

Ring vårt døgnåpne kundesenter på 06000 eller bestill direkte på nettsiden vår så ordner vi rask og trygg veihjelp til deg.