Drivstoff

Tom for drivstoff? Ring oss eller bestill veihjelp online her så hjelper vi deg.

Fortvil ikke, du er ikke alene om å gå tom for bensin eller diesel på veien. Ring eller bestill påfyll av drivstoff 24/7.

Tom tank og trenger påfyll av drivstoff?

Du tenkte kanskje det var litt mer igjen i bensin eller dieseltanken enn det som var tilfelle, eller at varsellampen til reservetanken ikke hadde lyst så lenge? Fortvil ikke, du er ikke alene om å gå tom for drivstoff, bensin eller diesel – ring 06000 så hjelper vi deg videre, enten til nærmeste bensinstasjon eller ved hjelp av drivstoff påfyll på stedet.

De beste tipsene mot å kjøre tom

Ikke vent med å fylle drivstoff til bilen varsler om tom tank. Anse kvart tank som tom tank. Da unngår man også at det danner seg mengder med kondens i tanken. Drivstoffene inneholder biokomponenter som er mer ømfintlige for vann/kondens. Kjører man samme avstand/har samme forbruk pr. uke, gjør det til en vane å fylle tanken på en fast dag. Skal du kjøre i område der det er få bensinstasjoner eller langt mellom stasjonene, ha en reservekanne med. Husk å sjekke regler for hvor mye man kan ha med seg i bilen, at kannen er godkjent for drivstoffet som lagres og at kannen en forsvarlig sikret.

Ikke bli dieseldyrenes redningsmann

Kjører du konstant rundt med nesten tom tank, gjør du livet godt for dieseldyr – men ikke fullt så godt for følsomme passasjerer (eller bilens motor, selvsagt).

Såkalte dieseldyr lever i kondensen som oppstår på veggene inne i tanken, og de har det utmerket i dagens variant av diesel.

De oppstår i bensintanker også, og de kan gjøre livet skikkelig surt for den gjennomsnittlige bilist.

– Man merker det først som småfusk, dårligere startegenskaper, markerte tikkelyder og gradvis økende forbruk, før det går over til blinkende advarsler på dashbordet.

– Plutselig kan mye av motorkraften forsvinne; motorstyringen har lagt inn safety modus for å hindre skader, for eksempel på grunn av overtrykk i turbosystemet fordi reguleringsmekanismen sitter fast i sot. Typisk inntreffer dette ved turtall over 2500, har Einar Noreng i Pro-Tec uttalt til Klikk Motor.

Kilde: Abc nyheter, klikk motor sammen med Viking Redningstjeneste.