Klargjør bilen til sommerens bilferie

24.06.2019

Årets sommerferie er for mange like rundt hjørnet. Før du legger ut på en lengre kjøretur i sommer, er det flere ting det er viktig å tenke over og gjøre for å unngå problemer med bilen. Vi i Viking holder åpent døgnet rundt i hele sommer, slik at du alltid kan få hjelp om du skulle få problemer på veien.

Unngå biltrøbbel i sommer

Uansett om du skal tilbringe sommeren på hytta ved sjøen, i varmere strøk, eller på en lengre bilferie, er det viktig å være oppmerksom på problemer som kan oppstå med bilen i løpet av sommermånedene. Vi i Viking opplever en betydelig økning assistanser i løpet av ferien. Dette gjelder spesielt tilfeller av punktering, feilfylling, startvansker, motorfeil, kollisjoner, utforkjøringer, eller andre tekniske feil.

En fullastet bil krever mer luft i dekkene

Høyere fart og lange kjøreavstander bidrar til å slite på dekkene og på bilen, men det mange ikke tenker på, er at når bilen er fullastet med sommerens bagasje, krever dekkene mer luft. Har ikke dekkene nok luft i forhold til hvor tung last bilen skal bære, får dekkene en annen type slitasje da bilen ikke blir liggende riktig på veien. Dette øker risikoen for at dekkene punkterer. Skulle du være uheldig og punktere på veien til feriedestinasjonen er dette noe vi i Viking enkelt kan fikse på stedet. Du kan lese om hva du kan gjøre ved punktering her.

En økning av feilfyllinger i de varme månedene

Feilfylling er også noe vi i Viking ser en økning av i sommersesongen. I ferien er det mange som låner eller leier biler, og det er derfor fort gjort å fylle feil drivstoff. Enten så husker man ikke hvilken type drivstoff som er riktig, eller så fyller man type drivstoff av gammel vane som på sin egen bil, også blir det feil.

Feilfylling forkommer også ofte av feriestresset. Befinner man seg i utlandet er det ofte at man fyller drivstoff på ukjente bensinstasjoner eller steder der det er språkbarrierer, og da kan også drivstoffet fort bli feil. Skulle du være uheldig og fylle feil drivstoff på bilen, er det viktig at du ikke starter motoren. Kontakt veihjelp for å få tømt tanken, slik at du unngår at motoren får store skader. Du kan lese mer om hva du gjør ved feilfylling her.

Klargjør bilen for å unngå motorproblemer

Mye av motorproblemene folk opplever i løpet av sommeren skyldes at det ikke er satt av nok tid til å klargjøre bilen før sommerferien og bilturen. Sjekk når du skal ha service på bilen. Er det kort tid til, kan det være lurt å ha denne før ferien i stedet. Du bør uansett alltid sjekke motoroljen, bilbatteriet, kjølevæsken og bremsevæsken på bilen før du legger ut på en lengre kjøretur i sommer.

Få veihjelp der du befinner deg i sommer

Det er ikke alltid at turen blir slik som man tror, og da er det en trygghet for deg som er Viking medlem, at du alltid kan ringe oss i Viking og få veihjelp, uansett om du befinner deg i Norge, eller et annet land i Europa.

Ta kontakt med oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp direkte på nettsiden vår, dersom du skulle trenge veihjelp i sommer. Vi kommer raskt til stedet, uansett hvor du befinner deg i landet.