Nødsituasjoner – utstyr det er nyttig å alltid ha i bilen

18.06.2019

Hvor godt forberedt er du dersom det skulle oppstå en nødsituasjon når du er ute og kjører, eller du har et uhell med bilen din? Noe utstyr er påbudt å ha i bilen til enhver tid, mens andre ting er nyttig å ha tilgjengelig for å være godt forberedt ved ulike situasjoner.

Refleksvest og varseltrekant er påbudt utstyr

For at du skal være trygg og bli sett av andre bilister når du må ut av bilen langs en trafikkert vei, er det svært viktig å ha på seg en refleksvest. I 2007 ble det påbudt å ha refleksvest tilgjengelig i bilen til enhver tid. Det er viktig at denne ligger lett tilgjengelig fra førersetet, og bør derfor legges i hanskerommet, i dørsiden eller i midtkontollen.

Varseltrekant er også påbudt å ha i bilen. Ved trafikkulykker eller andre nødsituasjoner der bilen blir et hinder for andre bilister eller står slik at den kan skape farlige situasjoner, er det viktig å kunne varsle andre bilister om at de må være oppmerksomme og senke farten. Varseltrekanten kan du fint ha liggende i bagasjerommet på bilen din.

Nyttig utstyr du bør ha med i bilen

Selv om det kun er refleksvest og varseltrekant som er påbudt å ha med i bilen til enhver tid, er det likevel en mengde annet utstyr som vil være både lurt og viktig å ha med på kjøreturen.

Tilgjengelig utstyr hele året

Ved motorstopp, enten for deg selv eller andre bilister, er det nyttig å ha med startkabler, startbooster, reservekanne og slepetau i bilen. For å være forberedt ved punktering, er det nyttig å ha med reservedekk, jekk og pluggsett. I tillegg er spylervæske, førstehjelpssett, mobillader, solbriller, våtservietter og lommelykt lurt å ha.

For deg som kjører mye i lengre tunneler er det fint å være forberedt om det skulle oppstå en tunnelbrann. En flukthette beskytter mot karbonmonoksid og giftige gasser som dannes ved brann, og kan i tilfeller skille mellom liv og død. Dette er derfor utstyr som det er lurt å ha med i bilen.

Utstyr i vinterhalvåret

Sammen med utstyret nevnt ovenfor, er det også annet utstyr som kan være viktig å ha i bilen, men som kun er nødvendig å ha med i vinterhalvåret.

Ved mye nedbør om vinteren er det fort gjort at snø og is dekker for sikten. Derfor er det lurt å alltid ha isskrape og kost liggende i bilen. I tillegg vil låsolje alltid være en sikkerhet for å unngå at låsen fryser, mens en spade kan være til god hjelp om du skulle være uheldig og kjøre deg fast i snøen.

Dersom du får motorstopp langs veien, faller temperaturen i bilen fort ved minusgrader ute. Å ha et ekstra sett med varme klær, votter, hodeplagg og et pledd kan derfor være svært viktig for å holde varmen mens du venter på bilberging.

Viking har alltid med nødvendig utstyr

Våre servicebiler er godt utstyrt for å kunne hjelpe deg så raskt som mulig videre på stedet. Får du problemer med bilen og mangler nødvendig utstyr for å komme deg videre på egenhånd, kan du ta kontakt med oss på telefon 06000. Vi kommer raskt til stedet du er og hjelper deg videre på veien.