Vinterferien påvirker trafikken – kjør forsiktig

15.02.2019

Hvert eneste år drar om lag 1 million nordmenn på vinterferie. Uansett om det er til fjellet og hytta, til byen eller utlandet, forventes det stor trafikk på utfartsveiene. Dette får en stor påvirkning på biltrafikken, noe som gjør at en må være ekstra varsom og forsiktig på veien. Kombinasjonen av mye trafikk og vinterføre kan være farlig om en ikke tar de riktige forhåndsreglene.

Unngå den verste utfartstiden

Det aller beste er å prøve å unngå tidsrommet med mest utfart. Har du mulighet til å kjøre ut senere på kvelden eller vente en dag, kan dette spare deg for mye trafikk, køer og eventuelt farlige situasjoner. Dette gjelder ikke bare ved kjøring til, men også når en skal hjem igjen. Ved å reise en kveld før eller tidligere på dagen, kan du også unngå den verste trafikken som oppstår når alle skal hjem samtidig på søndagen.

Vis hensyn i trafikken

Det er mange bilister på utfartsveiene samtidig, og mange skal til samme sted. Vi anbefaler å planlegge god tid for kjøreturen, tilpasse farten til trafikkbildet og kjøreforholdene. Bremselengden på snø og is blir betydelig forlenget, og for høy fart til forholdene er årsaken til mange trafikkulykker. Vær varsom og vis hensyn slik at det ikke oppstår farlige situasjoner. Hold avstand til bilen foran og vær ekstra oppmerksom i områder der det er høye brøytekanter som gir dårlig sikt. Har du en lang kjøretur foran deg, er det også viktig å ta pauser.

Følg med på vær- og trafikkmeldinger

Februar er en måned som medfører vanskelig og skiftende kjøreforhold. Vi anbefaler å sjekke værmeldingen og kjøreforholdene i god tid før du starter kjøreturen. Er det dårlig vær som skaper vanskelige kjøreforhold, er du forberedt og kan eventuelt starte kjøreturen når været har roet seg.

Det er også viktig å følge med på trafikkmeldingene. Med mange biler på veien samtidig oppstår det fort endringer i trafikkbildet. Det kan derfor lønne seg å følge med på om det oppstår noen endringer som skaper lange køer eller krever en endret kjørerute.

Viking ønsker alle en god vinterferie

Vinterferie betyr flere bilister på veiene, mye kø og flere trafikkulykker. Vi ønsker at alle skal komme trygt frem i vinterferien. Opplever du problemer med bilen, kan du ringe oss på telefon 06000. Vi kommer raskt til stedet du er og hjelper deg videre, slik at du kan fortsette ferien. Viking ønsker alle en god vinterferie.